Weissensee, Oostenrijk

Wij hebben besloten de wintertriathlon in 2022 NIET te organiseren

Onze focus ligt in 2022 op de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. 

Hopelijk keert dit onderdeel terug in 2023.

Kou, ijs en sneeuw

Perfecte omstandigheden:
Wintertriathlon Weissensee 
2020 was een groot succes!

Kunstsneeuw, natuurijs en een mooie looproute, de ingrediënten voor het succes!

Inschrijven

We hebben besloten de Wintertriathlon Weissensee in 2022 NIET te organiseren. Onze focus ligt in 2022 op de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, www.weissensee.nl

Hopelijk keert de wintertriathlon in 2023 terug op de kalender.

INDIVIDUEEL

€ 45

INSCHRIJVEN niet mogelijk

Technische details

HARDLOPEN
5 km

Parcours lengte 2,5 kilometer. De ondergrond is sneeuw (of gravel / beton / gras indien er geen sneeuw ligt). Draag schoenen met een goed profiel of spikes. De ondergrond kan glad zijn.

SCHAATSEN
12,5 km

Parcours lengte 12,5 kilometer op een deel van de Alternatieve Elfstedentocht. Afhankelijk van de exacte lengte van de ronde worden er één of meerdere rondes afgelegd.

LANGLAUFEN
8 km

Parcours lengte 2 kilometer, licht heuvelachtig met enkele afdalingen. Zowel de klassieke als de schaats techniek zijn toegestaan.

TRANSITIE/WISSEL
ZONE

De zone bevindt zich op het land, vlakbij het ijs. Er staan banken om je schoenen te wisselen. De langlaufski’s worden tegen hekken geplaatst. De afstand van de zone tot het ijs is 25 meter en bedekt met een laag sneeuw.

Goed om te weten

CHIPTIMING

Je ontvangt een leenchip waarmee iedere doorkomst automatisch wordt geregistreerd. Na afloop publiceren we de resultaten via de website en de app van onze partner Ultimate Sports Service, te downloaden uit de APPSTORE en PLAYSTORE

VERZORGING

Een verzorgingspost bevindt zich in de transitie/wissel zone. Hier kun je Powerbar Sport Drank, warme thee en bananen krijgen.

UITRUSTING

De deelnemer dient zelf z’n uitrusting mee te nemen. Langlaufski’s kunnen worden gehuurd bij de lokale sportwinkel (www.alpensport.at) De moderne schaatsschoen kan ook worden gebruikt voor het langlaufen. Onze partner M & M Iceskate verhuurt ter plaatse schaatsen. Reserveren kan via www.menmiceskate.nl

PARCOURS

Het parcours van 2020.
Groen = hardlopen,
rood = schaatsen,
blauw = langlauf.

Contact

Wintertriathlon Weissensee

Postbus 345
5551 AH  Valkenswaard
The Netherlands

Email: info@weissensee-wintertriathlon.com

Mail ons

Map

Klik op de kaart voor een grotere weergave